Editoriale si articole
Citește mai departe:Architectura AMD Ryzen (Zen)

În prima parte a review-ului AMD Ryzen dedicat procesorului 1800x am discutat sumar despre arhitectura AMD Ryzen (Zen), dar totuși nu am reușit să acopăr suficient de mult din acest punct de vedere. Astfel încât consider că un articol separat care să concentreze detaliile despre arhitectura în sine Ryzen este bine venit.

Citește mai departe...

Citește mai departe:Imation se scufundă şi nimic nu pare s-o salveze

Imation trece prin momente puţin spus dificile, dacă acum doi-trei ani părea că navighează lejer şi a scăpat relativ uşor de criză, în 2015 compania parcă s-a ciocnit de o mină rămasă activă, ia apă mai ceva ca Titanic şi nimic nu pare să o salveze, nici chiar disperarea cu care vinde tot.

Citește mai departe...

Citește mai departe:Vânzările de hard disk-uri au căzut la pământ

Cele mai recente rezultate financiare publicate de Western Digital şi Seagate arată un declin evident al vânzărilor şi profitului pentru principalii producători de hard disk-uri. Mai mult, viitorul nu pare să arate deloc bine.

Citește mai departe...

Citește mai departe:Peste jumătate dintre români au PC-uri vechi, uzate fizic şi moral

45% dintre români, mari amatori de tehnologie şi care doresc să ţină pasul cu tendinţele din domeniul IT&C, declară că doresc să-şi schimbe PC-ul actual peste un an, reiese dintr-un studiu realizat de Intel. Normal, din moment ce 35% dintre sistemele deţinute de români au peste 6 ani vechime.

Citește mai departe...

Citește mai departe:La tăţi ni-i greu! AMD şi-a publicat rezultatele pe Q3 2015

AMD a făcut publice rezultatele financiare pentru trimestrul 3 din 2015 dar în ciuda unei creşteri a veniturilor cu 13% (Q3 2015 vs Q2 2015), viitorul rămâne incert pe o piaţă dominată de Intel / NVIDIA.

Citește mai departe...

Citește mai departe:Intel continuă creşterea la general în T3 2015

Intel pare să fie de neoprit după ce au publicat raportul pentru al treilea trimestru al anului. Veniturile gigantului au ajuns la 14,5 miliarde de dolari, o creştere substanţială faţă de trimestrul al doilea a.c. chiar dacă raportate la anul trecut, lucrurile nu stau roz peste tot.

Citește mai departe...

Citește mai departe:AMD Radeon R9 Nano Infografic

Radeon R9 Nano este cea mai nouă (şi mai avansată) placă video din oferta AMD, cu dimensiuni compacte aceasta incluzând tehnologii revoluţionare ca arhitectura HBM pentru memorie şi suport DirectX12. Principalele avantaje şi noutăţi sunt prezentate acum şi sub forma unui infografic.

Citește mai departe...

Citește mai departe:Un motiv în plus să reciclezi bateriile uzate

Sunt 1001 de motive pentru a recicla sau colecta selectiv deşeurile, când este vorba de de baterii sau acumulatori uzaţi, lucrurile fiind tot de 1001 ori mai importante. Reciclarea ţine de educaţia fiecăruia dar uite că acum avem un motiv în plus...

Citește mai departe...

Citește mai departe:AMD deschide paraşuta, Intel pluteşte liniştit

Departe de orice surpriză, rezultatele financiare pentru Q2 2015 anunţate săptămâna aceasta de către Intel şi AMD, zugrăvesc din ce în ce mai bine (parcă mai era cazul), prăpastia dintre cele două companii. Intel, plutind parcă fără griji şi AMD căruia nu doar i-au explodat motoarele dar a şi sărit din avion deschizând o ultimă paraşută.

Citește mai departe...

Citește mai departe:Cisco prezice, 4 din 10 companii vor avea probleme în următorii 5 ani

Odată cu revoluţia digitală, modul tradiţional de afaceri şi-a arătat limitele, 4 din 10 companii vor avea de suferit dacă nu vor investi în digitalizarea afacerilor. Cel puţin aceasta reiese dintr-un raport realizat de Centrul Global pentru Transformarea Digitală a Afacerilor (Centrul DBT), o iniţiativă Cisco împreună cu International Institute of Management Development (IMD) - Elveţia.

Citește mai departe...