Tutoriale
Citește mai departe:5 soluţii să creşti performaţele reţelei wireless

Calitatea semnalului wireless sau viteza reţelei Wi-Fi sunt probleme curente în zilele noastre. Împreună cu TP-Link am pus cap la cap 5 sfaturi ce te vor ajuta să creşti raza de acţiune a semnalului Wi-Fi şi să îmbunătăţeşti performanţele reţelei wireless de acasă sau de la birou.

Citește mai departe...

Citește mai departe:Ghid practic - Setări vitale şi de Performanţă pentru SSD/OS

Viteza brută de transfer a datelor nu este singurul factor de urmărit atunci când optimizezi un sistem ce are la bază un SSD (Solid State Drive), performanţele în ansamblu şi durata de viaţă a dispozitivului de stocare fiind influenţate de setări mai mult sau mai puţin ascunse. În ghidul următor vă vom prezenţa 20 de metode ce aduc îmbunătăţiri ale performanţelor în general şi cresc sau scad durata de viaţă a SSD-ului, aplicarea lor fiind alegerea voastră în funcţie de ceea ce doriţi, un sistem mai rapid, un sistem longeviv d.p.d.v. hardware sau un echilibru între cele două.

Citește mai departe...

Citește mai departe:Cum iti securizezi reţeaua WiFi

Află cum îţi poţi securiza reţeaua wireless de acasă în 5 paşi. Rapid, Simplu, Eficient! Gradul de răspândire al echipamentelor ce folosesc reţeaua WiFi pentru conectarea la internet sau doar comunicarea între acestea (transfer de date) a crescut exponenţial în ultimul timp, odată cu aceasta şi riscurile de a pierde informaţii şi chiar bani datorită unui intrus (hacker).

Citește mai departe...

După o lungă perioadă în care modalitatea de conectare a monitoarelor s-a rezumat la conectorii VGA şi ceva mai recent DVI / HDMI, ultimii doi ani au adus în prim plan interfaţa DisplayPort care tinde să devină noul standard de transmitere a datelor (video dar şi audio) avantajele fiind în mod cert de partea acesteia.

Citește mai departe...

Pentru că am fost întrebat de mai mult ori despre tehnologia NVIDIA Optimus a venit momentul pentru un articol în care o să încerc să răspund cât mai pe înţelesul tuturor la întrebările de genul "Ce este? Ce face şi Cum funcţionează?" aceasta fără a vă pierde pe drum în detalii tehnice.

Citește mai departe...

Dacă v-aţi întrebat vreodată cum arată şi ce anume "au ascuns" producătorii în interiorul unui hard disk, PCMHZ vă oferă acum primul articol dintr-o serie pe care o inaugurăm azi cu o galerie de imagini ce vă prezintă un hard disk Samsung pornind de la exterior şi ajungând până în inima acestuia. Enjoy!

Citește mai departe...

Se poate întâmpla oricui ca la un moment dat sistemul să nu mai pornească, singurele semne palide de viaţă fiind o serie de bip-uri sonore. Acestea sunt generate de către BIOS şi vă semnalează probleme grave cu anumite componente hardware însă de multe ori situaţia se poate remedia rapid.

Citește mai departe:BIOS ERROR CODES

Citește mai departe...

Astăzi PCMHZ vă prezintă un ghid de overclock-area plăcilor video Radeon HD 5850. Trebuie menţionat că prin acest ghid, BIOS-ul original al plăcii video se va schimba cu unul MSI. Cu această schimbare se va putea folosi MSI After Burner, un tool foarte bun bazat pe engine-ul de la Riva-Tuner, cu multe opţiuni de Overclock.

Citește mai departe...

Citește mai departe...

PCMHZ vă prezintă astăzi un tutorial despre schimbarea BIOS-ului la plăcile video ATI. Operaţiunea comportă anumite riscuri însă avantajele pot aduce de cele mai multe ori performanţe sporite sau posibilităţi extinse de overclocking.

Citește mai departe...

Citește mai departe...