PCMHZ - PC Hardware News and Reviews
Review-uri de 5 stele
Procesoarele AMD APU Seria A cu bundle joc SimCity
Bine ai venit, Vizitator
Nume utilizator Parolă:

Intel LGA2011
(1 vizualizează) (1) Vizitator
  • Pagina:
  • 1

SUBIECT: Intel LGA2011

Intel LGA2011 acum 1 an, 8 luni #1440

• PCMHZ
  • ( Admin )
  • Deconectat
  • Administrator
Ole, Ole, Ole! În sfârşit Intel renunţă se pare la sistemul tâmpit cu push-pins din plastic pentru viitorul socket LGA2011. Cel puţin aşa se vede pe o placă de bază de la MSI X79A-GD80

msi-lga2011-x79a-gd80.jpg

(sursa: VR-ZONE.com)

Rasp: Intel LGA2011 acum 1 an, 5 luni #1462

• AndreyBBS
  • ( Utilizator )
  • Deconectat
  • Junior Boarder
Destul de interesanta placa,pare mai solida...
Sunt curios de ce au schimbat pozitionarea ramilor!

Rasp: Intel LGA2011 acum 1 an, 5 luni #1463

• PCMHZ
  • ( Admin )
  • Deconectat
  • Administrator
Poziţia slot-urilor pentru memorii a fost schimbată pentru a reduce distanţa (traseul datelor) dintre ele şi procesor (controller-ul de memorie fiind integrat în CPU).

Deşi la cele cu 4 slot-uri situaţia nu ar fi pus probleme, noua platformă Intel LGA2011 şi chipset-ul X79 aduce suport Quad-Channel pentru memorii astfel că au apărut plăcile de bază cu 8 slot-uri de memorie (faţă de 4). Ei, imaginează-ţi 8 slot-uri puse unul lângă celălalt în partea dreaptă..

Exemplu.. placa Intel DX79SI pe care am avut-o în teste www.pcmhz.com/hardware-reviews/reviews-p...-intel-dx79si-review

Ultima editare: acum 1 an, 5 luni  de PCMHZ.

Rasp: Intel LGA2011 acum 1 an, 4 luni #1468

• Epurashu
  • ( Visitor )
Scuze ca ma bag... imi imaginez 8 sloturi de ram, ceea ce nu`mi imaginez e ce poti face cu ele... cum si ideea de 3 placi video e de`a dreptul inutila in opinia mea... decat sa cumperi 3 placi video, mai degraba mai salvezi putin curent (si pinguinii) si din aceeasi bani, cumperi ceva Mult mai bun, mai ales acum ca se investeste tot mai mult in dual GPU...

Am auzit de triple channel... din pacate nu am vazut vreun rezultat semnificativ (asta poate fiind ca nu poti pune 3 memorii in dual channel si sa le compari), cand zic semnificativ, m`am uitat pe teste, am citit niste reviewuri si... cel mai norocos a obtinut 10% (vreau sa ma contraziceti) fata de dual channel... nu stiu daca acel 10% e chiar real, nu stiu daca dual channel aduce vreun spor de performanta... asa ca nu stiu ce e cu quad channel, pe platforma pe care am avut`o eu diferenta in passmarkperformance test 7 intre 2 memorii kingstone 1 gb 800 mhz si o singura memorie kingstone 2 gb 800 mhz, a fost de 4-5% in favoare dual channel....

Prima placa de baza si anume MSI X79A-GD80 are un design classic placilor intel (seamana cu cele din sk 775 de la assus si gigabyte mid-range), in schimb nu vad niciun slot pci , nu ca ar mai folosi la multe lucruri in prezent, dar macar 1 e bine plasat acolo.... (inca mai am acasa plasata din mosi`stramosi o placa video Vodoo pe pci)

Intel DX79SI e clar ca nu ajunge decat ca un high end motherboard... am vazut asemenea plastic numai pe placile de baza care costau peste 150$, totusi adevarata imbunatatire pe care o face intel fara de socketurile precedente nu sunt acei 700 de pini in plus,exact cum a precizat si "PCMHZ" este acel sistem de prindere de`a dreptu retard la care au renuntat....

Is curios cum arata un cooler pentru asemenea procesor si o treaba mai curioasa... mai incap coolere de memorie daca pe procesor se pune altceva in afara de racire cu apa..
Ultima editare: acum 1 an, 4 luni  de .
  • Pagina:
  • 1
Pagina a fost creată în: 0.18 secunde

Parteneri si Afiliati

Esti aici: