PCMHZ - PC Hardware News and Reviews
Review-uri de 5 stele
Procesoarele AMD APU Seria A cu bundle joc SimCity
Bine ai venit, Vizitator
Nume utilizator Parolă:

Cooler Asus Commando
(1 vizualizează) (1) Vizitator
  • Pagina:
  • 1

SUBIECT: Cooler Asus Commando

Cooler Asus Commando acum 1 an, 10 luni #1395

• Yulyo
  • ( Visitor )
Salutare
Am rezistat de 4 ani si jumatate cu cooler-ul stock pe placa mea Asus Commando, dar a venit timpul sa-l schimb.
Imi puteti recomanda un cooler care sa nu interfereze cu heatpipe-urile de pe placa de baza? Sunt dispus sa dau cam 100 lei pe el, deoarece nu fac overclocking.
Multumesc
Iulian

Rasp: Cooler Asus Commando acum 1 an, 10 luni #1396

• PCMHZ
  • ( Admin )
  • Deconectat
  • Administrator
Salutare Iulian,

O varianta ideala cred ca este Zerotherm CORE92 Black Pearl (99 lei la emag).

La noi a fost testat aici -> www.pcmhz.com/hardware-reviews/reviews-c...otherm-core92-review

Rasp: Cooler Asus Commando acum 1 an, 10 luni #1397

• Yulyo
  • ( Visitor )
Multumesc pentru raspunsul foarte rapid.
As prefera sa ma orientez spre un cooler cu prindere in suruburi. Urasc sistemul de prindere gen Intel cu pinii aceia care trebuie apasati etc. (tocmai am rupt unul dintre picioare, dupa o curatenie generala a calculatorului...)

Ati putea sa-mi recomandati ceva dintre urmatoarele?

www.pcgarage.ro/coolere/deepcool/alpha-200-st/
(Am vazut ca nu e mare diferenta fata de Alpha 400 iar pretul este la jumatate)

www.pcgarage.ro/coolere/deepcool/alpha-400-st/

www.pcgarage.ro/coolere/deepcool/alpha-400-plus/

Unul dintre lucrurile de care imi este teama este ceea ce am citit in review-urile de pe site-ul vostru:
- posibil să interfereze cu sistemele de răcire ale MOSFETilor la plăcile de bază ce au astfel de radiatoare

Exista vreo sansa sa am probleme pe placa mea de baza?
img.hexus.net/v2/motherboards/intel/asus...2665_cropped-big.jpg
img.hexus.net/v2/beanz/commando/board-big.jpg

Mentionez ca am o carcasa Chieftec, full tower (cea din linkul alaturat) in care am si 2 ventilatoare de 120mm.
www.chieftec.com/CA01.html

Si inca o intrebare: faptul ca are doar 3 fire il/ma dezavantajaza cu ceva? de obicei setez din bios viteza coolerului pe optimal. Este un "minus" faptul ca are doar 3 fire?

Multumesc mult pentru ajutor.
Iulian
Ultima editare: acum 1 an, 10 luni  de .

Rasp: Cooler Asus Commando acum 1 an, 10 luni #1398

• PCMHZ
  • ( Admin )
  • Deconectat
  • Administrator
Ca si compatibilitate, este destul de greu pentru mine sa ma pronunt categoric neavand la dispozitie o placa identica si coolerele insa poti realiza usor o verificare folosind o rigla si datele de pe site-ul DeepCool, la fiecare exista o schita cu cotele.

Din cele trei recomandarea merge 400 Plus, 400 ST si la urma 200 ST. Pretul pentru 200ST e la jumatate pt. ca are dimensiuni mai mici, doar doua heatpipes, etc.

Varianta 400 Plus difera foarte putin de 400 ST la dimensiuni insa are avantajul unul ventilator controlat prin PWM.

In cazul celor cu 3 pini, placa de baza nu o sa controleze activ turatia ventilatorului cum se intampla in cazul celor cu 4 pini (PWM), la ventilatoarele cu 3 pini de regula este o turatie fixa (ex: 2000 RPM +/- 10%).

PS1 - Ceva interesant este si Xigmatek Loki SD963
PS2 - Sistemul cu push-pins de la Intel este de cel putin idiot
Ultima editare: acum 1 an, 10 luni  de PCMHZ.

Rasp: Cooler Asus Commando acum 1 an, 10 luni #1399

• Yulyo
  • ( Visitor )
Xigmatek-ul este foarte interesant. Cel putin as fi sigur ca nu am probleme cu heatpipe-urile...
Vi s-a parut ca fiind cu mult mai galagios decat un cooler stock intel?

Re PS2:

Rasp: Cooler Asus Commando acum 1 an, 10 luni #1400

• PCMHZ
  • ( Admin )
  • Deconectat
  • Administrator
E ceva mai silentios decat cele Intel stock si chiar decat DeepCool daca folosesti controlul prin PWM, ventilatorul insa se poate schimba ulterior cu ceva mult mai silentios ceea ce la DeepCool (modelele mentionate de tine) nu se prea poate.

Rasp: Cooler Asus Commando acum 1 an, 10 luni #1404

• Yulyo
  • ( Visitor )
Salutare.
Ieri mi-a venit Xigmatek Loki SD963. Foarte bine lucrat, montarea a fost o nimica toata fata de coolerul stock, temp a scazut cu 8-9 grade fata de coolerul stock. Este silentios (l-am pus pe optimal din bios), desi aseara a bazait putin coolerul. Daca il atingeam putin mergea ok, apoi iar bazaia. Azi totul a fost in regula.
Oricum, sistemul de prindere e genial. Nu inteleg de ce ramane Intel-ul ramane cu porcaria aia! Sau, pe slot-urile mai noi e alt sistem de prindere?
Multumesc mult pentru "indrumari".
O vara frumoasa.
Iulian

Rasp: Cooler Asus Commando acum 1 an, 10 luni #1405

• PCMHZ
  • ( Admin )
  • Deconectat
  • Administrator
Sa-l folosesti cu placere
  • Pagina:
  • 1
Pagina a fost creată în: 0.19 secunde