Start-up-ul românesc DeviceHub.net a intrat pe  lista celor mai bune companii din Europa

DeviceHub.net, start-up românesc care oferă soluţii de tipul Platform as a Service (PaaS) cu ajutorul cărora utilizatorii se pot conecta cu uşurinţă şi gestiona de la distanţă mai multe dispozitive, a fost selectat să participe la un program de incubare de 4 luni în cadrul Challenge Up!, o iniţiativă comună a Intel, Cisco şi Deutsche Telekom, dedicată companiilor tinere din domeniul Internet of Things (IoT) din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA).

“Oportunitatea de a participa la acest program a fost valoroasă în ceea ce ne priveşte din mai multe puncte de vedere. În primul rând, am avut ocazia de a testa încă o dată soluţiile de business pe care le propunem prin DeviceHub.net, beneficiind de feedback valoros din partea unor jucători importanţi din piaţă, cum sunt Intel, Cisco sau Deutsche Telekom. Sprijinul venit din partea unor companii cu tradiţie în domeniul nostru de interes şi posibilitatea de integrare a platformei cu infrastructura şi produsele oferite de aceste companii reprezintă un mare pas înainte pentru noi ca şi start-up. În al doilea rând, ne-am luat foarte în serios rolul de reprezentanţi ai inovaţiei în domeniul IoT pentru România, fiind singura echipă românească selectată. şi, evident, suntem nerebdători să punem în practică tot ceea ce am asimilat săptămâna trecută în materie de bune practici şi să construim un business de mare succes pe toată durata programului Challenge Up!.” a declarat Cristiana Bogăţeanu, Co-fondator DeviceHub.net.

Pe lângă DeviceHub.net, la programul de incubare Challenge Up!, au mai fost selectate alte 11 start-up-uri europene. Echipele câştigătoare au fost selectate după cinci zile de sesiuni intense de mentoring, workshop-uri şi pitch în cadrul Challenge Up! Acceleration Week la hub:raum Cracovia, care a avut loc între 5 şi 10 iulie. Peste 300 de companii din 13 ţări au fost invitate să se întâlnească cu 100 de mentori, experţi şi antreprenori. Întâlnirile au avut ca scop ajutarea companiilor aflate la început de drum să-şi lanseze mai repede soluţiile pe piaţă.

Participanţii au petrecut peste 40 de ore în workshop-uri, lucrând la abilităţile lor de vânzare, dezvoltare de produs, business, experienţa utilizatorilor.

Celelalte 11 start-up-uri selectate:

Admetsys (Danemarca) www.admetsys.com. Admetsys a dezvoltat Smart PancreasTM, soluţie care măsoară şi ajută la menţinerea nivelului de zahăr din sânge la pacienţii diabetici. Această soluţie măsoară automat concentraţia de glucoză din sânge în timp real doar prin introducerea în vena pacientului.

ComfyLight (Elveţia) www.comfylight.com. Este un bec LED inteligent, dotat cu un senzor şi conectivitate pentru a proteja căminele. Dispozitivul schimbă lumina în funcţie de mişcările din casă, pe care le învaţă.

Hi-Park (Israel) www.hi-park.co. Tehnologia Hi-Park foloseşte date de tip crowdsourced şi imagini pentru a oferi informaţii despre locurile libere de parcare. Astfel, se reduce semnificativ timpul de căutare a unui loc de parcare.

Ifinity (Polonia) www.getifinity.com. Ifinity oferă beaconi oraşelor, spaţiilor publice şi utilizatorilor din întreaga lume. Soluţia are ca scop să le permită persoanelor să interacţioneze cu ajutorul telefoanelor mobile.

n-Join (Israel) www.n-join.com. n-Join foloseşte beneficiile dezvoltării avansate a Internet of Things pentru a face procesul de producţie mai rapid, flexibil şi să maximizeze rezultatele, cu un impact mic asupra mediului.

OORT (Poland) www.oort.in. OORT este o tehnologie unică, ce aşteaptă să fie patentată, care permite crearea unui ecosistem alcătuit din device-uri inteligente, senzori, software mobil şi platfome cloud. Permite conectarea la un mediu cu ajutorul unei singure aplicaţii. Tehnologia se bazează pe Bluetooth Smart, care permite controlul cu ajutorul oricărui device conectat la Internet indiferent de producător sau sistem de operare.

ProGlove (Germania) www.proglove.de. ProGlove este o mănuşă inteligentă care le permite utilizatorilor să scaneze lucrurile şi să primească informaţii despre obiectele scanate. Dispozitivul permite utilizatorului să lucreze mai repede, deci mai eficient, este uşor de folosit şi aduce un nou nivel de informaţii şi business intelligence mai bun.

Senic (Germania) www.senic.com. Un cadran universal pentru Internet of Things, care poate controla lumini inteligente, încuietori, termostate sau boxe, prin gesturi simple.

SEMSEYE (Lituania) www.semseye.com. Soluţie unică pentru monitorizarea persoanelor. Este construită cu ajutorul celor mai avansaţi algoritmi pentru procesare video inteligentă şi poate fi folosită în zonele comerciale.

Taggalo (Italia) www.taggalo.co.uk. iTunes pentru analiză. Platformă deschisă care integrează analiza video, localizare prin Wi-Fi într-un singur senzor plug & play. Permite colectarea datelor contextuale (exemple: zgomotul paşilor, vizitatori, timpul de şedere, frecvenţa întoarcerii, demografie) accesibile imediat (prin dashboard-uri personalizate) sau prin interfeţe pentru programarea de aplicaţii în timp real.

Waylay (Belgia) www.waylay.io. Waylay este o platformă care integrează Internet of Things (IoT) cu sistemele de IT pentru companii şi serviciile online.

Programul de incubare va avea loc în Cracovia, Berlin şi Londra din iulie până în noiembrie 2015. Start-up-urile care vor încheia cu succes programul vor fi luate în considerare pentru potenţiale investiţii din partea Intel, Cisco şi Deutsche Telekom, precum şi de la alte fonduri de tip venture ale altor companii importante. Mai multe detalii vor fi anunţate în decembrie în timpul Summit-ului Challenge Up!, parte a conferinţei unBoundDigital, care va avea loc la Londra în perioada 30 noiembrie – 1 decembrie 2015.

Challenge Up! este dedicateă sprijinirii start-up-urilor din domeniul IoT pentru a intra mai repede pe piaţă prin oferirea accesului la resurse ale marilor companii şi proiecte comune de mentoring şi networking de calitate. Programul reuneşte resursele şi experienţele de la iniţiativele de start-up ale companiilor mari, printre care Cisco, Intel Business Challenge Europe şi hub:raum powered by Deutsche Telekom. (vedeţi infograficul).

Mai multe despre: Intel   Romania   Internet of Things