Huawei anunţă noi descoperiri în tehnologia 4.5G/ 5G pentru Small Cells

Huawei a anunţat noile sale realizări din domeniul tehnologiilor-cheie 4.5G/5G pentru produse Small Cell (precum LampSite, Pico, Macro şi Book RRU), în cadrul Congresului Mobile World 2015 din Shanghai. Aceste tehnologii ajută operatorii de reţea să crească viteza de livrare a serviciilor Mobile Broadband (MBB) la o lăţime de bandă de nivel Gbit/s, făcând astfel încă un pas înainte către era 4.5G/5G. De asemenea, compania şi-a demonstrat tehnologiile 5G pe soluţiile LampSite şi Book RRU, posibile datorită eforturilor susţinute împreună cu China Mobile.

La anunţarea acestor inovaţii, Eric Xu, Acting CEO prin rotaţie al Huawei, a declarat: “Experienţa de reţea a devenit principalul motor al productivităţii pentru toate industriile, în special pentru operatorii de reţea.”

Îmbunătăţirea constantă a experienţei serviciilor a căpătat o importanţă capitală pentru operatorii de servicii mobile, care se confruntă cu provocări crescânde ale creşterii capacităţii de reţea în aeroporturi, gări, mall-uri, zone comerciale şi multe alte hotspot-uri de interior şi exterior în care se generează 80% din traficul de date. Pentru operatorii de servicii mobile a devenit urgentă creşterea capacităţii reţelei în aceste locaţii, simultan cu administrarea unei descreşteri constante a coeficientului input-output şi a veniturilor, pe măsura creşterii lăţimii de bandă.

Pentru a răspunde acestor provocări, întreaga industrie a comunicaţiilor mobile caută noi căi de a atenua gâtuirile de capacitate, de a satisface cerinţele abonaţilor şi de a găsi noi domenii pentru creşterea veniturilor. Acum, în linia întâi a acestui front al inovaţiilor MBB, se află produsele de tip Small Cells.

Huawei a adus o serie de inovaţii semnificative în domeniul soluţiilor de interfeţe radio aplicabile în Small Cells, inclusiv modulaţie 256QAM, agregarea purtatoarelor radio, Licensed-Assisted Access (Accesul Licenţiat Asistat - LAA) şi tehnologii candidate pentru 5G, care permit reţelelor să livreze date la nivel Gbit/s.

Huawei Service Anchor pentru Small Cells

Pe lângă realizările în domeniul tehnologiilor interfeţelor radio, Huawei a prezentat şi inovaţii la capitolul deplasării nodurilor de control al reţelei către punctul terminal. De exemplu, produsul Huawei Small Cell “Service Anchor” – un portal de servicii pentru companii – suportă transfer local de date şi controlul reţelei locale. Cu ajutorul acestor tehnologii-cheie, întârzierile în livrarea serviciilor end-to-end pot fi reduse sub 10ms, făcând posibile serviciile de cloud computing, realitate virtuală locală, transmisiuni video locale şi control în timp real.

Avansul continuu al reţelelor mobile nu creează doar numeroase oportunităţi pentru o experienţă mai bună a serviciilor folosind APP-uri pe dispozitive mobile, ci şi o creştere explozivă a cererilor de capacitate a reţelelor mobile. Pentru a răspunde acestei provocări, Huawei utilizează Service Anchor în soluţiile sale Small Cell, permiţând astfel operatorilor să ofere servicii digitale cu valoare adăugată, îmbunătăţind în acelaşi timp acoperirea reţelei. De exemplu, operatorii pot coopera cu parteneri terţe părţi pentru a oferi servicii precum indoor navigation, statistici ale fluxului de utilizatori precum şi marketing şi reclame precis orientate. Această soluţie oferă operatorilor ocazia să obţină o parte din piaţa de business şi să descopere noi zone de creştere a veniturilor. Prin intermediul arhitecturii digitale de reţea şi al serviciilor digitale, operatorii pot construi o ramură industrială cu o strategie benefică pentru toate părţile implicate, care acoperă diferite sectoare, şi să-şi accelereze transformarea de la afacere axată pe trafic la una in care centrul motric il constituie informaţia.

“Inovaţia în domeniul tehnologiilor de reţele mobile are ca vârf de lance soluţiile Small Cell”, a afirmat Zhou Yuefeng, Preşedintele liniei de produse Huawei Small Cell.

O premieră în industria ICT, produsele Small Cell de la Huawei au încorporate tehnologiile pentru reţele 4.5G şi 5G pentru a creşte viteza transferului de date al interfeţelor radio la nivel de Gbit/s, pentru a reduce întârzierile în livrarea serviciilor end-to-end la sub 10ms, şi pentru a oferi o acurateţe a poziţionării de 5 metri sau mai bună. Cu ajutorul acestor soluţii, operatorii au capacitatea de a le oferi abonaţilor o varietate de servicii cu valoare adăugată şi cea mai bună experienţă de servicii MBB de până acum.

Mai multe despre: Huawei