Cisco lansează Internet of Things (IoT) System, o platformă capabilă să transforme radical industriile

Cisco lansează Internet of Things (IoT) System, o platformă care simplifică administrarea la scară largă a dispozitivelor şi obiectelor conectate la reţea. Aceasta oferă o infrastructură care este proiectată să gestioneze sisteme de mari dimensiuni cu trafic intens generat de diverse dispozitive şi platforme.

Cisco IoT System cuprinde şase componente esenţiale, care atunci când sunt combinate într-o singură arhitectură ajută la reducerea complexităţii procesului de digitalizare.

Cele şase componente ale noului Cisco IoT System sunt urmatoarele:

1. Conectivitate la reţea: Acestă componentă include purpose-built-routing, swithcing şi produse wireless disponibile în forme rigide şi non-rigide.
  2. FOG Computing: Concept care acoperă o largă gamă de servicii, procese de calcul, aplicaţii şi mari volume de date, toate adunate la un loc şi livrate către toţi utilizatorii finali, indiferent de poziţia lor în reţea. Acesta are ca obiectiv principal asigurarea accesului la date, putere de calcul, stocare, memorie şi aplicaţii ca servicii la un nivel superior de distribuţie. FOG Computing permite clienţilor să analizeze şi să gestioneze date la nivel local şi astfel să obţină informaţii preţioase generate de echipamentele conectate. Cisco estimează că până în 2018, 40% dintre datele create de sistemele IoT vor fi procesate în arhitectura FOG. În prezent, peste 25 de produse de reţea Cisco dispun de infrastructura FOG Computing sau de platforma de procesare de date IOx.
  3. Securitate: Elementul de securitate al sistemului IoT unifică securitatea cibernetică şi fizică pentru a creşte protecţia bunurilor fizice şi digitale. Portofoliul Cisco pentru supraveghere IP şi a produselor de reţea cu ajutorul soluţiilor de securitate TrustSec şi cloud/cyber security, permit utilizatorilor să monitorizeze, să detecteze şi să răspundă atacurilor adresate atât către IT cât şi către Operational Technology (OT).
  4. Analizare a Datelor: Cisco IoT System oferă o infrastructură optimizată pentru implementarea soluţiilor de analiză şi valorificare a datelor, atât pentru portofoliul Cisco Connected Analytics, cât şi pentru alte tipuri se software-uri de analiză.
  5. Management şi Automatizare: Cisco IoT System oferă securitate îmbunătăţită, control şi suport pentru mai multe funcţii distincte, astfel încât utilizarea acestuia să permită gestionarea cu uşurinţă a unui volum tot mai mare de dispozitive şi aplicaţii.
  6. Application Enablement Platform: Oferă un set de API-uri pentru industrii şi oraşe, parteneri de afaceri şi furnizori pentru a proiecta, dezvolta şi implementa propriile aplicaţii, având la bază capacităţile oferite de IoT System.

Cisco IoT System permite industriilor precum cele producătoare de petrol şi gaze, utilităţi, transport, siguranţă publică şi oraşe inteligente să accelereze implementarea soluţiilor IoT. Liderii cheie din industrie au adaptat deja aplicaţiile pentru a rula pe sistemul Cisco Fog Computing, inclusiv GE (Predix), Itron (Riva), OSISoft (PI), smartFOA în Japonia, Bit Stew, Darva, SK Solutions, Toshiba şi mulţi alţii.

Recent, Cisco a achiziţionat Covacsis, un furnizor de servicii de analiză în timp real care foloseşte sistemul Cisco IOx pentru a oferi informaţii importante companiilor din industria producătoare. De asemenea, Cisco oferă consultanţă completă şi servicii profesionale pentru tehnologia IoT. Expertiza de top a Cisco, împreună cu cea a partenerilor de tehnologie contribuie la accelerarea trasformării şi asigură alinierea tehnologiei informaţiei (IT) cu tehnologia operaţională (OT).

Mai multe despre: Cisco