Preview
AMD Zen promite 40% mai multă performanţă, să avem răbdare

AMD a organizat pe ieri (6 Mai) conferinţa anuală în care a prezentat pe lângă rapoarte financiare şi planurile pentru perioada imediat următoare. Astfel, viitoarele procesoare x86 AMD cu numele de cod "Zen" ce se vor lansa în 2016 promit un salt de performanţă mai mult decât substanţial.

Conform directorului tehnic AMD, Mark Papermaster, nucleele x86 "Zen" pot procesa cu 40% mai multe instrucţiuni în comparaţie cu arhitectura curentă din "Excavator", comparaţie fiind făcută la frecvenţe egale.

AMD Zen aduce performante cu 40% mai bune

Acest spor aproape incredibil de performanţă al arhitecturii "ZEN" se pare că provine în principal din adoptarea unei noi direcţii prin construcţia unor nuclee ce suportă tehnologia simultaneous multi-threading (SMT). Aceasta permite (în sfârşit) ca threaduri multiple independente să fie executate de resursele disponibile în acel moment într-unul din nucleele procesoarelor. AMD "ZEN" ar urma să implementeze şi un nou sub-sistem de cache, cu latenţe scăzute şi lăţime de bandă mai mare, efectul fiind creşterea performanţelor single-thread.

Puncte forte ale viitoarei arhitecturi AMD

Ce am mai aflat de la AMD este că odată cu "ZEN", în 2016 vom avea parte de o schimbare a platformelor fiind anunţat socket-ul AM4 şi surprinzător, a 7-ea generaţie de APU-uri nu aduce un nou socket FM3, acestea urmând să ruleze tot pe un socket AM4.

AMD 2016 Roadmap CPU Desktop si Mobile

Să aşteptăm deci până la anul...

Update: am adăugat aici o arhivă (15,2MB) cu toate prezentările de la AMD 2015 Financial Analyst Day.

Mai multe despre: AMD   preview   AMD Zen   x86  

Dacă ţi-a plăcut acest articol, recomandă-l şi prietenilor tăi. Mulţumim!

SPRIJINĂ GRATUIT ACEST SITE
Cumpără orice de pe eMAG folosind acest link iar noi vom folosi fondurile din comisioane pentru dezvoltarea acestuia.


comments powered by Disqus