Preview
Dr. Lisa Su, CEO AMD prezentând R9 FuryX, R9 Fury şi R9 Nano

AMD a anunţat astăzi în cadrul unui eveniment transmis live noile plăci grafice R9 FuryX, R9 Fury şi R9 Nano, toate având la bază noua arhitectură Fiji şi memorii HBM (High Bandwidth Memory). Mai mult, au venit cu un concept gaming desktop PC denumit Quantum, imagini, preţuri şi disponibilitate în continuare.

Aşteptate de majoritatea pasionaţilor de gaming (minus NVIDIA fanboys), AMD a anunţat 3 noi plăci video, R9 FuryX, R9 Fury şi R9 Nano. Acestea au noile nuclee GPU Fiji şi folosesc noile memorii HBM, despre care am discutat ceva mai amănunţit aici. Cuvântul de ordine pare să fie 4K, adică: gaming la minim 60FPS în rezoluţii 4K, 4K lăţime de bandă şi 4K stream processors, procesul de fabricaţia a rămas pe acelaşi nod de 28nm.

AMD R9 FuryX este cea mai puternică şi mai avansată placă grafică construită de AMD, foloseşte un sistem de răcire cu apă şi se lansează / apare în magazine din 24 Iunie la un preţ de 649 USD.

AMD R9 FuryX / Fiji GPU

AMD R9 Fury are o răcire pe aer în schimb, cel puţin din informaţiile avute până acum, nu prezintă alte modificări interne faţă de surioara mai mare, lansarea este pe 14 Iulie la un preţ de 549 USD.

Un model aparte, ce urmează să apară spre sfârşitul verii este AMD R9 Nano, din câte se pare o altă bijuterie bazată pe Fiji GPU. Cu dimensiuni şi consum redus, un design atrăgător R9 Nano promite să livreze performanţe de 2x mai bune decât o placă video R9 290. Preţul şi data de lansare... undeva spre sfârşitul verii.

AMD R9 Nano / Fiji GPU

La toată seria R9 FuryX / Fury / Nano se pare că AMD a renunţat la conectori DVI/VGA şi merg doar pe DisplayPort / HDMI.

AMD Quantum este un desktop gaming PC cu un format redus şi design aparte, ceea ce contează este că în acel spaţiu restrâns stau două plăci video R9 FuryX...

AMD Quantum Desktop Gaming PC

Update: Tot aici, AMD a anunţat şi "noua serie" R300, aceasta fiind mai mult un rebranding la seria R8 / R9 2xx cu mici (eventuale) îmbunătăţiri externe dar preţuri mai bune, toate au suport DX12.

Modelele şi preţurile seriei AMD R300:

  • RADEON R7 360 109$
  • R7 370 4GB 149$
  • R9 380 4GB 199$
  • R9 390 329$
  • R9 390X 429$

Dacă ţi-a plăcut acest articol, recomandă-l şi prietenilor tăi. Mulţumim!

SPRIJINĂ GRATUIT ACEST SITE
Cumpără orice de pe eMAG folosind acest link iar noi vom folosi fondurile din comisioane pentru dezvoltarea acestuia.


comments powered by Disqus