Preview
AMD Polaris GPU, salvarea pe 14nm FinFET

Cum era de aşteptat, AMD "ne-a fluturat ceva" la CES 2016, din păcate doar câteva informaţii certe despre noua arhitectură Polaris ce va fi utilizată în GPU-urile viitoare şi din fericire, se pare că acestea vor face un salt impresionant la tehnologia 14nm FinFET împreună cu o serie de noutăţi şi îmbunătăţiri.

Cred că merită înainte de toate să vă reamintesc faptul că toate, dar absolut toate nucleele grafice ce compun portofoliul actual AMD sunt realizate folosind tehnologie pe 28nm. Trecerea la 14nm FinFET este aşadar un pas imens şi un pariu interesant.

AMD declară că noua arhitectură Polaris (a patra generaţie Graphics Core Next) aduce o eficienţă energetică (consum redus) impresionant, performanţe per watt fără concurenţă, un nou motor de afişare a imaginilor cu suport HDMI 2.0 / DisplayPort 1.3 şi funcţii incluse pentru codare / decodarea conţinutului video 4K h.265.

Noua arhitectura AMD Polaris 14nm FinFET (2)

Noua arhitectura AMD Polaris 14nm FinFET (3)

Pentru că TSMC nu are deocamdată pusă la punct tehnologia pe 14nm, utilizând din plin nodul de 16nm, singura variantă posibilă pentru fabricarea cipurilor AMD Polaris rămâne GlobalFoundries, mai precis Fab 8 ce şi-a început producţia de masă în 2012 şi este singura din grădina GlobalFoundries capabilă de 14nm.

Noua arhitectura AMD Polaris 14nm FinFET (1)

VIDEO: AMD prezintă informaţii interesante despre Polaris

Plăcile video cu noile GPU-uri AMD Polaris şi de ce nu, viitoarele APU-uri Zen (tot pe 14nm) sunt aşteptate în a doua jumătate a lui 2016. Până atunci, periscopul sus!

Mai multe despre: AMD   AMD Polaris   FinFET  

Dacă ţi-a plăcut acest articol, recomandă-l şi prietenilor tăi. Mulţumim!

SPRIJINĂ GRATUIT ACEST SITE
Cumpără orice de pe eMAG folosind acest link iar noi vom folosi fondurile din comisioane pentru dezvoltarea acestuia.


comments powered by Disqus