Preview
amd-passion.jpg

La Game Developers Conference (GDC 2016), AMD a lăsat să scape şi un slide din care se pot deduce intenţiile şi următoarele lansări din zona GPU şi a arhitecturilor viitoare, AMD GPU Roadmap 2016 and beyond nefiind lipsit de câteva suprize / întrebări.

Radeon Technologies Group, recent creata divizie AMD dedicată graficii ar urma să lanseze arhitectura Polaris în a doua jumătate a acestui an, nimic nou aici, Polaris fiind promovată ca având o eficienţă mai mult decât dublă faţă de generaţia curentă.

AMD GPU Roadmap 2016

La începutul lui 2017, AMD ar lansa arhitectura sau seria grafică cu numele de cod Vega şi suport pentru memoriile HBM2, iar undeva prin 2018 ar intra în scenă Navi cu suport pentru un alt tip de memorii.

Ce intrigă la Polaris este lipsa specificaţiei HMB2, majoritatea dintre noi aşteptând ca urmaşul Fiji să treacă de la memoria HBM la HBM2.

Vega nu este iarăşi foarte clară, am specula că este doar o ramură Polaris cu suport HBM2, despre Navi lăsând deoparte "Nexgen Memory", menţiunea "scalability" ne duce cu gândul la o arhitectură gpu-multi-core cumva similară cu ce avem acum la procesoarele desktop.

Rămâne ca timpul să ne confirme / infirme aceste supoziţii.

Dacă ţi-a plăcut acest articol, recomandă-l şi prietenilor tăi. Mulţumim!

SPRIJINĂ GRATUIT ACEST SITE
Cumpără orice de pe eMAG folosind acest link iar noi vom folosi fondurile din comisioane pentru dezvoltarea acestuia.


comments powered by Disqus