Stiri si noutati
Grupul ELKO intră pe bursa NASDAQ

Cotarea ELKO Group pe bursa NASDAQ s-a făcut prin listarea de obligaţiuni în valoare de 8 milioane de euro, valoarea nominală a unei obligaţiuni fiind de 1000 de euro.

Mişcarea grupului ELKO din care face parte şi ELKOTech România nu este o surpriză, nevoia de capital şi lichidităţi fiind esenţială pentru dezvoltarea (supravieţuirea) într-un domeniu care a cunoscut an de an scăderi consistente, vânzările din zona IT continuând trendul descendent dintr-o multitudine de cauze.

După un an 2014 în care ELKO Group a înregistrat pierderi considerabile (7.1 milioane dolari) cauzate de fluctuaţia valutară şi turbulenţele economiilor din regiunea CSI (Comunitatea Statelor Independente), 2015 se poate considera unul excelent, veniturile au rămas la nivelul din 2014 dar profitul net a atins 21.8 milioane de dolari. Profitul a fost obţinut mai ales prin politici stricte de management al riscului şi optimizarea costurilor.

"La începutul anului 2015 am fost prudenţi şi am estimat o scădere a cifrei de afaceri totale a ELKO Group cu 9% şi realizarea unui profit de 10 milioane de dolari. Această estimare s-a datorat situaţiei din regiunea CSI, regiune ce reprezintă o parte semnificativă a business-ului ELKO Group, precum şi faptului că piaţa din regiunea CSI nu era de aşteptat să arate o evoluţie pozitivă. O strategie a preţurilor bine gândită şi corect implementată, completată de un management solid al riscului şi de creşterea înregistrată pe alte pieţe ne-a condus la rezultate mult mai bune decât cele previzionate anterior. Astfel, deja la mijlocul anului, estimarea de profit actualizată era de peste 20 de milioane de dolari pentru anul 2015", a declarat Svens Dinsdorfs, CEO ELKO Group.

Pentru 2016, grupul ELKO estimează un nivel al veniturilor şi un profit net similare cu cele din 2015.

”ELKOTech Romania a avut o contribuţie importantă la rezultatele obţinute de grupul ELKO în regiunea Europei Centrale şi de Est, cifra de afaceri în România înregistrând în 2015 o creştere de 11 procente. Ne vom axa în continuare pe dezvoltarea diviziei de soluţii prin creşterea competenţelor şi prin completarea portofoliului de produse şi de soluţii; vom întări poziţia companiei în zona serviciilor specializate pentru parteneri în construirea de soluţii adresate clientului final, toate acestea în paralel cu eficientizarea proceselor şi a operaţiunilor companiei.”, a declarat Gabriela Gheorghe, director general ELKOTech Romania.

Mai multe despre: ELKOTech   financiar   ELKO  

Dacă ţi-a plăcut acest articol, recomandă-l şi prietenilor tăi. Mulţumim!

SPRIJINĂ GRATUIT ACEST SITE
Cumpără orice de pe eMAG folosind acest link iar noi vom folosi fondurile din comisioane pentru dezvoltarea acestuia.


comments powered by Disqus