Accesorii

Reeven 6 eyes Fan Controller Review

Îţi doreşti un control desăvârşit al ventilatoarelor? Informaţii exacte despre turaţia acestora şi temperaturile diverselor componente din sistem? Reeven Six Eyes Fan Controller poate să fie soluţia mai ales că îţi arată totul pe un LCD cu 7 culori, află mai multe despre el în următorul review...

Ambalaj şi prezentare

Reeven Six Eyes Fan controller este oferit într-o cutie din carton de calitate, logo-ul modelului fiind cel mai probabil inspirat din filmele cu Bond, James Bond. Din câte se pare acesta este identic şi pentru varianta în alb (RFC-01WH) dar noi avem după cum am spus modelul pe negru (RFC-01BK).

Dacă pe spate avem doar textele referitoare la condiţiile de utilizare/garanţie, principalele caracteristici ne sunt prezentate pe capacul cutiei ele fiind următoarele:

 • compatibil cu bay-uri de 5.25"
 • control pentru 6 ventilatoare
 • afisaj pentru 6 temperaturi
 • LCD cu 7 culori
 • functie oprire ventilator
 • avertizare sonoră
 • controale (potenţiometre) retractabile

Galerie imagini Reeven Six Eyes Fan Controller - Ambalaj Galerie imagini Reeven Six Eyes Fan Controller - Ambalaj Galerie imagini Reeven Six Eyes Fan Controller - Ambalaj

Conţinut şi accesorii

Reeven Six Eyes Fan Controller - Conţinut şi Accesorii

În pachet avem controllerul, 6 cabluri pentru alimentarea ventilatoarelor (se pot utiliza fără probleme ventilatoare cu mufe 4-pini), 8 senzori de temperatură (2 de rezervă), alimentarea pentru controller (1x4-pini - 2x4-pini Molex), bandă adezivă pentru fixarea senzorilor termici, 4 şuruburi pentru fixarea controllerului în carcasă şi un autocolant cu logo-ul Reeven. Lipseşte ceva? Noi credem că nu.

Să-l vedem în amănunt pe pagina următoare...

{jospagebreak_scroll title=Reeven Six Eyes - Detalii si Imagini}{metatitle:Reeven Six Eyes - Detalii si Imagini (Pag. 2 din 3)}{metadesc:Imagini detaliate si analiza pentru fan controllerul Reeven Six Eyes - Detalii si Imagini - Review realizat de PCMHZ}

Detalii faţă

Reeven Six Eyes Fan Controller - vedere din faţă

Atât panoul frontal dar şi carcasa ce ţine toate componentele sunt realizate din plastic, variantă aleasă de producător pentru a păstra un cost de producţie şi implicit de comercializare cât mai mic. Totuşi, parcă pentru un plastic de o calitate mai bună era de recomandat măcar pentru masca frontală.

Cele 6 potenţiometre sunt retractabile, logica şi utilitatea acestei funcţii este simplă, ajută la un control mai bun al acestora faţă de cazul în care toate ar fi fost ieşite în afară".

Detalii Reeven Six Eyes Fan Controller Detalii Reeven Six Eyes Fan Controller Detalii Reeven Six Eyes Fan Controller

Detalii spate

Reeven Six Eyes Fan Controller - vedere din spate

Zona conectorilor din spate este încărcată la maxim, de la stânga la dreapta avem 6 conectori pentru ventilatoare, conectorul pentru alimentare 4-pini, jumper schimbarea scaleri de temperatură (Celsius sau Fahrenheit), DIP Switch (comutatori) pentru alarmă (500C-900C în paşi de 5 grade), DIP Switch pentru culoarea LCD-ului (7 culori, Roşu, Alb, Albastru, Violet, Verde deschis, Verde şi Albastru deschis) şi un jumper pentru anularea alarmei sonore.

Curioşi de cum arată "în lucru"?

{jospagebreak_scroll title=Reeven Six Eyes - Utilizare si Concluzii}{metatitle:Reeven Six Eyes - Utilizare si Concluzii (Pag. 3 din 3)}{metadesc:Utilizare, concluzii si notarea finala pentru fan controllerul Reeven Six Eyes - Utilizare si Concluzii - Review realizat de PCMHZ}

Cum arată instalat (foto şi video)

Reeven Six Eyes Fan Controller - instalat în carcasă

Combinaţiile de culori posibile ce se pot realiza prin intermediul comutatoarelor din spate sunt Roşu, Alb, Albastru, Violet, Verde deschis, Verde şi Albastru deschis, cele 7 culori acoperind în opinia noastră majoritatea preferinţelor.

Culori Reeven Six Eyes Fan Controller Culori Reeven Six Eyes Fan Controller Culori Reeven Six Eyes Fan Controller

Am realizat şi un mic video (scuze pentru calitatea/iluminarea slabă), este însă util pentru a vedea variantele de culori oferite pentru display-ul LCD.

Concluzii

Raportat la preţul cu care se doreşte să fie comercializat Reeven Six Eyes Fan Controller (aproximativ 32 ~ 35 Euro), dotările şi caracteristicile oferite sunt foarte bune. Oricine doreşte un control total a până la 6 ventilatoare, supravegherea a tot atâtor temperaturi şi afişarea informaţiilor despre ele într-o paletă cromatică extinsă (7 culori/nuanţe) poate alege liniştit produsul celor de la Reeven.

Controlul turaţiei ventilatoarelor este precis şi facil de realizat, deşi spaţiul dintre potenţiometre este mic faptul că acestea sunt retractabile elimină eventualul disconfort. Pentru cine a mai avut fan controllere, ştie că unele au tendinţa de a genera "diverse zgomote de fond" datorită etajelor de alimentare prost concepute sau curenţi tranzienţi ce rezonau odată ajunşi la ventilator cauzând tot felul de zgomote deranjante, nu e cazul aici, am folosit 6 ventilatoare diferite ca mărimi / producători (Noctua, Coolink, Noiseblocker, Reeven şi Gelid) şi în toate cazurile nu au existat astfel de "deranjamente audio".

Singurele impedimente le-am avut la setarea culorilor unde amplasarea DIP Switch-urilor în partea din spate ne privează de o schimbare a acestor setări on-the-fly, la faptul că deşi utilă posibilitatea de a alege o valoare a temperaturii pentru declanşarea alarmei sonore, această valoare este universală şi nu diferenţiată pe fiecare senzor. Poate de aceea Reeven ne oferă şi un jumper prin care buzzerul se poate dezactiva. Deşi nu deranjează foarte mult, un plastic de o calitate mai bună era recomandabil pentru panoul frontal.

 • dotări complete
 • control pentru 6 ventilatoare şi temperaturi inclusiv alarmă
 • LCD cu 7 culori

 • plastic de calitate medie pentru panoul frontal
 • temperatura pentru alarmă nu este independentă
Notare

PCMHZ Editors Choice Award

 

Prezentare
(ambalaj, accesorii incluse, manual/ghid)
10
Aspect şi construcţie
(estetică, calitate materiale, manopera)
*subiectiv
9

Funcţionalitate

9
Dotări 9.5
Raport Preţ / Dotări 9.5

Scor final

9.4


Fan controllerul Six Eyes RFC-01 a fost oferit pentru review de către Reeven

Dacă ţi-a plăcut acest articol, recomandă-l şi prietenilor tăi. Mulţumim!

SPRIJINĂ GRATUIT ACEST SITE
Cumpără orice de pe eMAG folosind acest link iar noi vom folosi fondurile din comisioane pentru dezvoltarea acestuia.


comments powered by Disqus