Coolere

Citește mai departe...

In acest review ne indreptam atentia catre un cooler pe aer de la un producator deja consacrat pentru hardware. MSI isi face intrarea pe piata de coolere pe aer cu acest cooler MSI Core Frozr L. Este un cooler pe aer middle-end cu un design specific temei MSI Gaming. Design-ul este acelasi cu cel pe care il gasim pe seria TwinFrozr de la placile video MSI. Cooler-ul este de tip tower si vine cu un singur ventilator, dar exista posibilitatea de a monta doua ventilatoare de 120 mm pe acesta.

Citește mai departe...

Citește mai departe:GELID Antarctica CPU Cooler Review

Lansările produselor GELID Solutions în decursul unui an se pot număra pe degetele de la o singură mână, principiul pe care îl urmăresc fiind calitate înainte de cantitate. Aşa ne-am oprit în acest review la un cooler CPU, GELID Antarctica mai exact, modelul fiind unul caracterizat de raportul preţ vs. performanţe.

Citește mai departe...

Citește mai departe:AMD Wraith CPU Cooler Review

AMD a făcut un pas înainte schimbând recent soluţiile stock de răcire. Printre ele, modelul AMD Wraith este "vârful de gamă" fiind oferit împreună cu procesoarele FX-8370, promisiunile fiind "temperaturi mai mici şi un nivel de zgomot scăzut". Aşa să fie? E un cooler stock capabil să răstoarne vechi concepte? Vedem imediat în review.

Citește mai departe...

Citește mai departe:Noctua NH-D15S Review

Revenim astăzi la austriecii de la Noctua, specialiştii în sisteme de răcire pe aer venind recent cu modelul NH-D15S, o evoluţie interesantă şi utilă adusă navei amiral NH-D15. Obiectivul principal a fost acela de a creşte compatibilitatea fără a renunţa la cunoscutele performanţe termice şi acustice. Dacă le-a reuşit, vom vedea împreună în acest review.

Citește mai departe...

Citește mai departe:Corsair H80i GT Review

Terminăm seria review-urilor produselor Corsair cu un cooler şi anume modelul H80i GT, un cooler cu apă dotat cu un radiator de 120 mm cu o grosime sporită şi care vine din fabrică cu două ventilatoare cu presiune statică mare. Cooler-ul aş putea spune că se afla în competiţie directă cu Silverstone TD03 Lite testat anterior, deşi există o diferenţă de preţ între acestea.

Citește mai departe...

Citește mai departe:Review Noctua NH-C14S CPU Cooler

Ne reîntâlnim cu austriecii de la Noctua, de această dată atenţia noastră fiind îndreptată spre modelul NH-C14S, un CPU cooler pe aer masiv dedicat răcirii celor mai fierbinţi procesoare şi celor mai noi platforme Intel sau AMD.

Citește mai departe...

Citește mai departe:SilverStone Tundra TD03-LITE AIO Cooler Review

În acest review vom discuta despre un cooler All In One de la SilverStone mai exact TD03-LITE care vine echipat cu un radiator de 120mm şi cu un water block cu o bază construită completă din cupru. Tendinţa minimalismului se termină cu review-ul acestui cooler SilverStone? Nu aş putea spune.

Citește mai departe...

Citește mai departe:SilverStone AR06 CPU Cooler Review, altul care-i mic şi ridică

În acest review vom continua tendinţa PC-urilor de tip HTPC/Mini Tower cu un cooler low-profile şi anume SilverStone AR06. Cooler-ul are o înălţime de doar 58mm, patru heat-pipe-uri şi un ventilator de 92mm cu PWM. TDP-ul maxim pentru un CPU utilizat în HTPC/Mini Tower-uri 95W sau mult mai des 65W, dar testele se vor face cu un procesor 125W, astfel că nu ar trebui să vă mire temperaturile mai mari comparate cu alte coolere de tip tower.

Citește mai departe...

Citește mai departe:Noctua NH-U9S CPU Cooler Review

În review-ul de astăzi ne îndreptăm privirile iscoditoare spre Noctua NH-U9S, un nou CPU Cooler low-profile de la specialistul austriac în soluţii de răcire pentru PC-uri. Acest cooler continuă pe linia tradiţională monobloc, fiind o evoluţie a seriei NH-U9 şi a mult mai masivelor NH-U12S / NH-U14S.

Citește mai departe...

Citește mai departe:Noctua NH-D9L Review

În zona soluţiilor de răcire Noctua şi-a construit un renume oferind de fiecare dată produse ce nu se pot încadra decât în gama "premium". Pentru review-ul de azi ne-am oprit la Noctua NH-D9L, un cooler dual-tower low-profile 3U, compatibil cu majoritatea platformelor Intel / AMD care în ciuda dimensiunilor compacte, promite să ţină la răcoare chiar şi procesoare energofage cu un TDP maxim de 125W. Cât şi cum reuşeste, aflăm în continuare...

Citește mai departe...

Citește mai departe:SilentiumPC Fera 2 HE1224 V2 Review

Polonia are de ceva timp o serie de producători / branduri ce încearcă să se remarce în zbuciumata piaţă IT&T nu doar pe plan intern. SilentiumPC este una dintre aceste companii iar din portofoliul lor avem astăzi la review un cooler CPU multi-platformă, mai exact, SilentiumPC Fera 2 HE1224 V2. Acesta foloseşte un design tradiţional de tip single-tower, patru heatpipes cu tehnologie HE (direct touch) şi un ventilator de 120mm.

Citește mai departe...

Citește mai departe:Noctua NH-D15 CPU Cooler Review

În acest review vom discuta despre noul vârf de gama de la Noctua în materie de coolere şi anume modelul NH-D15, succesorul lui NH-D14 şi unul dintre cele mai bune coolere pe aer în acest moment dacă nu chiar cel mai bun. NH-D15 este bazat pe aceeaşi construcţie ca NH-D14, adică un cooler de tip dual tower, masiv, având 6 heatpipe-uri pentru a disipa căldura. Modelul NH-D15 vine echipat cu două ventilatoare NF-A15 140 mm controlate cu PWM care oferă un flux de aer superior comparativ cu modelul precedent.

Citește mai departe...

Citește mai departe:Evercool Venti CPU Cooler Review

Uneori lucrurile nu trebuie să sclipească, uneori cauţi exact ceea ce un produs se presupune că trebuie să-ţi ofere. Uneori trebuie să te rezumi la un buget restrâns şi tot aşa, câteodată apar lucruri interesante din te miri ce direcţie. Evercool Venti este un CPU cooler multi-platformă, un produs fără ifose dar care ne-a convins că merită un review prin simpla declaraţie "up to 200W cooling power".

Citește mai departe...

Citește mai departe:ARCTIC Accelero Hybrid-II 120 Review

ARCTIC Accelero Hybrid-II 120 este un sistem de răcire inovator pentru plăcile video, acesta îmbină armonios răcirea de tip lichid - aer aducând avantajele acestor soluţii din zona aproape exclusivistă a procesoarelor şi către sectorul VGA. Cât de bine le-a ieşit pasenţa celor de la ARCTIC vom vedea în următorul review.

Citește mai departe...

Citește mai departe...

A trecut ceva vreme de când nu am mai testat un ventilator dar iată că azi ne îndreptăm atenţia spre Fractal Design Silent Series R-120, ventilatorul suedezilor promiţând performanţe termice şi acustice numai bune de luat în seamă de către orice pasionat de silent PC.

Citește mai departe...

Răcirea sistemelor desktop este o poveste fără sfârşit iar după ce am testat zeci de soluţii în varianta clasică (răcire pe aer), a venit vremea să vă oferim un review la NZXT Kraken X60, sistem de răcire cu lichid de tip all-in-one. Cu dimensiuni ce te obligă întâi de toate să-i găseşti o carcasă încăpătoare, Kraken X60 promite să ţină la răcoare orice procesor Intel sau AMD, cu orice TDP şi oricâte nuclee catadicsesc să fie înghesuite pe pastila de siliciu.

Citește mai departe:NZXT Kraken X60 Liquid Cooling Review - PCMHZ

Citește mai departe...

Citește mai departe:Phanteks PH-TC-12DX CPU Cooler Review - PCMHZ

Revenim către prietenii de la Phanteks, specialiştii olandezi în sisteme de răcire pe aer şi ne îndreptăm atenţia către modelul PH-TC12DX (black), un CPU Cooler multiplatformă realizat într-un format compact, plin de dotări şi tehnologii menite să vă menţină procesorul la răcoare. Am profitat de arşiţa verii din plin astfel că vom vedea cum se comportă TC-12DX nu în condiţii de laborator ci exact acolo unde trebuie, pe o platformă fierbinte, în condiţiile unei instalări nu tocmai ideale. A rezistat sau nu? Vom vedea imediat...

Citește mai departe...

Citește mai departe:Arctic Accelero Twin Turbo II Review

Am primit spre review un cooler Arctic Accelero Twin Turbo II, acesta fiind adresat gamei de plăci mainstream High-end AMD / NVIDIA astfel că în acest review am ales să îl cuplez cu un GTX 560 DirectCU II Top care beneficiază deja de o soluţie de răcire custom. Vom vedea în cele ce urmează o bătălie a sistemelor de răcire custom...

Citește mai departe...

Dedicat aproape în exclusivitate sistemelor compacte, Noctua NH-L9i este un cooler în format slim menit să răcească procesoare Intel pe socket LGA1150, LGA1155 şi LGA1156. Dacă puterea de calcul dintr-un sistem compact nu este o problemă, o răcire adecvată este oricând binevenită şi lasă loc de manevră pentru folosirea unor procesoare mai puternice. Vom vedea ce ne oferă ultima realizare în materie de sisteme de răcire a specialiştilor de la Noctua în review-ul de astăzi..

Citește mai departe:Noctua NH-L9i Slim Intel CPU Cooler Review - PCMHZ

Citește mai departe...

Citește mai departe:Alpenföhn Matterhorn Pure CPU Cooler Review

În 1516, în Bavaria, legea Purităţii Berii Germane (Reinheitsgebot) impunea.. Pardon, am greşit domeniul dar tot despre PURitate o să vorbim şi în urmatorul review. EKL-AG sau mai bine cunoscuţi ca şi Alpenföhn caută prin cooler-ul Matterhorn Pure să elimine toate briz-briz-urile inutile în încercarea atingerii scopului suprem - "ieftin şi bun!". Dacă le-a reuşit manevra, vom vedea imediat...

Citește mai departe...