HDD şi SSD

Citește mai departe:OCZ Vector 180 480GB SSD

În review-ul de astăzi ne îndreptăm atenţia spre un SSD, mai exact, OCZ Vector 180 în varianta cu 480GB spaţiu de stocare. Recomandat de către producător sectorului Performance, a doua generaţie de SSD-uri OCZ de când aceştia au intrat sub umbrela Toshiba, Vector 180 aduce cu sine câteva noutăţi însă nu neapărat acolo unde s-ar aştepta majoritatea entuziaştilor.

Citește mai departe...

Citește mai departe:WD My Passport Wireless Review

Cauţi demult o soluţie pentru a scăpa de problemele clasice: Unde am pus cablul USB de la camera foto? Am uitat cablul/cardul/stick-ul acasă! Nu mai am spaţiu pe card! Am câteva poze/filme dar sunt pe card, ai cititor de carduri la smartphone? s.a.m.d. Western Digital oferă un dispozitiv de stocare externă, WD My Passport Wireless (nu-i aşa că numele vă sună cunoscut?), la bază fiind un hard disk extern ce a primit câteva caracterstici utile precum, conectivitate wireless, cititor de carduri SD şi baterie pentru operare lejeră fără conectare la reţeaua electrică. Cât şi cum le-a reuşit celor de la WD să ne ofere un produs util, vom afla în acest review.

Citește mai departe...

Citește mai departe:ADATA SP610 512GB SSD Review

Când vine vorba despre SSD-uri, cel mai greu este să împaci preţul de achiziţie cu performanţele şi capacitatea de stocare. ADATA ne propune prin seria SP610 să rezolve această problemă iar noi vom analiza în următorul review cum se prezintă SP610 512GB SSD, model ce teoretic pare să îndeplinească visul pasionaţilor de a deţine un SSD suficient de spaţios, rapid şi ieftin.

Citește mai departe...

Citește mai departe:Samsung 840 EVO 250GB SSD Review

După succesul înregistrat de seria de SSD-uri 840 Pro de la Samsung, producătorul a decis să se adreseze şi celor cu buzunarele mai puţin adânci, luând astfel naştere gama 840 EVO. Aceasta nu este menită să înlocuiască generaţia 840 Pro, fiind dedicată unui alt segment.

Citește mai departe...

Citește mai departe:Intel 730 Series SSD 240GB Review

În ceea ce privește soluțiile de stocare, Intel s-au remarcat îndeosebi prin SSD-urile enterprise pe PCIe, SSD-uri care ofereau atât performanțe foarte mari cât și o lungă durată de viață mulțumită capacităților uriașe de overprovisioning. În cadrul acestui review vă vom prezenta un model dedicat consumatorilor de rând și anume Intel 730 Series în varianta de 240 GB.

Citește mai departe...

Citește mai departe:ADATA DashDrive Elite SE720 Review - PCMHZ

ADATA DashDrive Elite SE720 despre care vom discuta astăzi se prezintă ca un produs aparte pe piaţa unităţilor de stocare portabile deoarece încuieşte vechiul HDD mecanic cu un SSD. Avantaje sunt destule, de la lipsa părţilor mecanice, viteze net superioare şi dimensiuni mult mai mici, dar vom vedea în acest review dacă achiziţia unui asemenea SSD extern merită cu adevărat.

Citește mai departe...

Citește mai departe:ADATA Premier Pro SP900 128GB SSD - PCMHZ

ADATA Premier Pro SP900 128GB SSD este produsul aflat azi la review şi cu care încheiem o săptămână veritabilă de toamnă. SSD-urile cu controller SandForce nu mai impresionează pe nimeni în ziua de azi din perspectiva performanţei, însă preţurile reduse le pot face să devină atractive, mai ales în scopul creării unei configuraţii RAID 0. Asta în condiţiile în care aveţi suficiente porturi SATA 3.

Citește mai departe...

Citește mai departe:OCZ Vector SSD 256GB Review - PCMHZ

Cine doreşte o soluţie ultra-rapidă de stocare ce creşte considerabil performanţele unui sistem apelează la SSD, printre cele mai performante fiind şi seria Vector de la OCZ Technology, serie prezentă azi la review cu modelul de 256GB. SSD-urile au trecut de primele neajunsuri specifice "tehnologiilor noi" ajungând rapid la maturitate şi datorită rapidităţii cu care producători precum OCZ Technology au înţeles să se implice în dezvoltarea lor.

Citește mai departe...

Performanţele SSD-urilor îţi fac cu ochiul dar bugetul este limitat, nu eşti convins de raportul preţ / capacitate de stocare al SSD-urilor, îţi iubeşti hard disk-ul intern de sistem spaţios dar doreşti performanţe crescute? OCZ Synapse Cache SATA 3 64GB SSD vine să ne propună tehnologia specială de caching pentru HDD promiţând performanţe de nevisat pentru clasicele "discuri dure" iar PCMHZ e prezent la datorie cu un nou review.

Citește mai departe...

Citește mai departe...

Performanţele şi aşa extrem de mari ale SSD-urilor "normale" nu sunt de ajuns? OCZ s-a gândit la cei cu nevoi speciale care rulează aplicaţii extrem de solicitante şi a realizat Vertex 3 MAX IOPS SSD, o variantă îmbunătăţită a seriei Vertex 3 menită să exceleze în zona operaţiilor Input/Output. Dar mai multe detalii în următorul review...

Citește mai departe...

Citește mai departe...