Placi de Baza

Citește mai departe...

Continuam seria de review-uri cu produse MSI si de aceasta data ne indreptam atentia catre o placa de baza din segmentul high-end pe socket AM4 si anume MSI X370 Pro Carbon. Placa de baza vine cu chipset-ul X370 pe care il recomand pentru configuratii cu procesoare ca 1600x, 1700, 1700x, respectiv 1800 si 1800x. Placa de baza are ca destinatie segmentul de gaming high-end, chiar enthusiast, desi vom vedea in curand arhitectura Threadripper in magazine, mai exact seria Ryzen 9 cu procesoare de pana la 16 nuclee. Seria Threadripper va fi dotata cu un nou socket TR4, dar si cu noi chipset-uri X399 (alternativa la platforma 2011-e de la Intel).

Totusi noi in acest moment discutam de X370, mai exact de placa de baza MSI X370 Gaming Pro Carbon.

Citește mai departe...

 In acest review discutam despre o placa de baza. Mai exact un model mATX MSI B350M Mortar. Placa de baza este compatibila cu socket-ul AM4 si este destinata platformei Ryzen. Pana acum am discutat destul de mult despre arhitectura Ryzen si performantele procesoarelor Ryzen 5 si Ryzen 7. In acest review vom avea o comparatie intre doua placi de baza si anume Asus B350 Plus si MSI B350M Mortar. Placa de baza Asus folosita in review-urile pentru Ryzen 5 1400 si Ryzen 5 1600 este in format ATX si este o placa de baza middle-end in acest context.

Categoriile Enthusiast pentru chipset-uri sunt X370 si X300, chipset-uri destinate seriei Ryzen 7 in care ai posibilitatea de a face configuratii multi-GPu 1x16 sau 2x8, iar in cazul X370 ai posibilitatea de a avea pana la 8 PCI-E 2.0 Lanes. Chipset-ul B350 este cel mainstream, destinat in principiu platformei Ryzen 5. Numarul maxim de lane-uri PCI-E este de 6, iar numarul maxim de suport USB 3.0 nativ este de 2. Acest chipset nu suporta oficial Crossfire sau SLI, dar in functie de producator acest feature poate fi inclus. De asemenea, AMD permite sa se faca OC chiar si pe acest chipset spre deosebire de Intel care impune in continuare un chipset din seria Z pentru posibilitatea de a face OC.

Acest avantaj major va reprezenta un factor major pentru viitori utilizatori in alegerea platformei.

Pentru a finaliza informatia in ceea ce priveste chipset-urile, cele low-end sau categoria “Essential” sunt chipset-urile A320 si A300. Numarul maxim de lane-uri PCI-E este de 4. De asemenea, placile de baza suporta doar RAID 0 si 1, nu si 10.

Despre MSI am mai discutat in numeroase articole precedente. Compania a fost fondata in 1986 si aduce produce hardware, laptop-uri si numeroase produse de acest tip.

Citește mai departe...

Citește mai departe:Concluzii MSI 990FXA Gaming

Eşti gamer şi pe deasupra cel mai mare fan AMD? Îţi propun atunci să nu ratezi întâlnirea cu perechea ideală: o placă de bază MSI 990FXA Gaming pe care am dotat-o cu un procesor AMD FX-8370. Sau încă te întrebi cum a reuşit MSI să aducă puţină savoare unei platforme aflate la capătul drumului? Sper să te lămurească review-ul nostru.

Citește mai departe...

Citește mai departe:ASRock Fatal1ty Z170 Gaming K6 Review

Încă o placă de bază cu chipset Intel Z170 pentru procesoare Intel Skylake la review. De data aceasta ne-am oprit asupra modelului ASRock Fatal1ty Z170 Gaming K6, o implementare care în opinia noastră se doreşte o punte între pasionaţii de gaming şi utilizatorii medii atât ca bugete dar şi ca pretenţii.

Citește mai departe...

Citește mai departe:ASUS ROG Maximus VIII Impact Review

Continuăm seria plăcilor de bază din familia ASUS Republic Of Gamers ROG, de această dată având la review o placă de bază de la polul opus în ceea ce priveşte standardul de mărime şi anume ASUS ROG Maximus VIII Impact.

Citește mai departe...

Citește mai departe:ASUS Maximus VIII Ranger Review

Când ai nevoie de o placă de bază care să exceleze în mai multe sectoare nu sunt multe variante de ales. Una din ele pare să fie ASUS Maximus VIII Ranger, un model din familia Republic Of Gamers construit în jurul unui chipset Intel Z170 cu destinaţia pasionaţi de gaming şi overclocking. În review o să vedem dacă un power-user termină misiunea ajutat de ranger-ul ASUS.

Citește mai departe...

Citește mai departe:ASUS Z170 Pro Gaming Review

În acest review odată cu lansarea noii platforme Intel Skylake vom discuta despre o placă de bază ASUS Z170 Pro Gaming pe socket 1151. Destinată după cum îi spune şi numele, pasionaţilor de jocuri sau celor ce îşi doresc construcţia unui sistem performant, noua placă de bază ASUS încearcă să plutească în echilibru furtunii specifice lansării unei noi platforme.

Citește mai departe...

Citește mai departe:GIGABYTE Z170X-UD5 Quick Review

În această vară şi-au făcut apariţia două noi generaţii de procesoare Intel Core, dintre care, ca urmare a bugetului restrâns al Intel, n-a ajuns niciunul pe la noi (deloc sau în timp util). Cu toate acestea, reprezentantul generației a șasea de procesoare Intel Core (și al doilea model care nu s-a prezentat la timp), şi anume Intel Core i7 6700K a ajuns împreună cu o placă de bază GIGABYTE Z170X-UD5, asupra căreia ne vom concentra în acest quick - review.

Citește mai departe...

Citește mai departe:ASRock N3150-ITX Review

Mică, rapidă şi furioasă? Cam aşa sună prezentarea dată de către ASRock pentru placa de bază cu procesor şi cu placă video integrată ASRock N3150-ITX. Vorbim despre un sistem aproape complet la care trebuie adăugat doar RAM, o sursă, un HDD şi o carcasă pentru a fi funcţional.

Citește mai departe...

Citește mai departe:ASRock Fatal1ty Z97X Killer/3.1 Review

Oferta plăcilor de bază cu socket Intel LGA1150 este enormă, chiar şi la o filtrare după chipset-ul Z97. ASRock Fatal1ty Z97X Killer/3.1 aflată aici pentru review este un model din gama middle-range destinat pasionaţilor de jocuri (şi nu numai), producătorul taiwanez optând să introducă suportul pentru standardul USB 3.1.

Citește mai departe...