Placi de Baza
Prev page
Next page »

ASRock Z97 Extreme6 Review

După mai multe zile în care ploaia ne-a ținut în case, afară s-a făcut cald, iar singurul lucru mai cald decât vremea de afară este noul review pe care vi l-am pregătit. În cadrul acestuia ne-am îndreptat atenția spre placa de bază ASRock Z97 Extreme 6, un model ce promite mai multe decât politicienii în toiul campaniei electorale. O ușoară privire peste specificații vă va lămuri cu privire la acest subiect, așadar să-i dăm bice!

Ambalaj şi Accesorii

Ambalajul este destul de bine garnisit cu tot felul de logo-uri şi indicaţii ce vor să scoată în evidenţă caracteristicile plăcii de bază Z97 Extreme6, am enumera aici doar apartenenţa la seria SuperAlloy, suportul Ultra M.2, tehnologia HDD Saver şi sunetul PuritySound 2. Accesoriile oferite la pachet cu placa de bază constau în patru cabluri SATA, un bridge SLI, scutul spate I/O, conectorul HDD Saver, manuale şi ghiduri tipărite împreună cu nelipsitul CD cu software/drivere.

Accesorii - ASRock Z97 Extreme6

Layout şi Dotări

ASRock Z97 Extreme 6 este construită pe un PCB negru și este ornată cu radiatoare și sloturi de memorie (două dintre ele) de culoare bleu marin. Restul sloturilor PCIe și de memorie au culoarea la fel de neagră precum restul PCB-ului. În rest, design-ul nu prezintă elemente care să atragă atenția în mod deosebit.

Layout - ASRock Z97 Extreme6

Circuitul de alimentare este alcătuit din 12 faze pentru procesor și două pentru memorii.

Zona socket procesor si VRM - ASRock Z97 Extreme6

Backpanelul ne oferă un port PS/2, șase porturi USB 3.0, un port eSATA, audio 7.1 + S/PDIF optic  DVI, HDMI, Display Port, două porturi Gigabit LAN și un buton de clear CMOS.

Backpanel I/O - ASRock Z97 Extreme6

Posibilitățile de stocare sunt asigurate de către 10 porturi SATA 3 (dintre care șase oferite nativ și patru de către un cip dedicat marca ASMedia), unul SATA Express, unul M.2 și nu în ultimul rând, unul Ultra M.2 (cu lățimea de bandă de 32 Gb/s). În plus, pe placă se află și un slot mini-PCIe, care poate fi chiar util în cazul în care se dorește instalarea unei plăci de rețea wireless.

Detalii - ASRock Z97 Extreme6

Circuitul de alimentare este alcătuit din 12 faze pentru procesor și două pentru memorii. Sloturile PCIe x16 sunt în număr de trei, primul fiind poziționat în așa manieră încât să permită unei plăci triple-slot să respire cu ușurință. De asemenea sunt prezente și două sloturi PCIe x1, dintre care unul devine inutilizabil în cazul utilizării unei plăci video de forma celei amintite anterior.

De menționat/apreciat mai sunt și butoanele de power/reset, display-ul cu LED-uri pentru debug, cel de-al doilea conector USB 3.0 pentru front panel și condensatorii japonezi care se ocupă de partea audio.

UEFI BIOS

ASRock Z97 Extreme6 beneficiază de un BIOS UEFI restilizat, spre satisfacţia noastră aceştia renunţând la briz-brizurile inutile cu "rachete şi artificii". Totul este curat, ordonat şi detaliat astfel încât să sătisfacă chiar şi cerinţele utilizatorilor pretenţioşi.

BIOS UEFI - ASRock Z97 Extreme6 BIOS UEFI - ASRock Z97 Extreme6 BIOS UEFI - ASRock Z97 Extreme6
Vezi toate imaginile din galeria foto...

Galerie imagini ASRock Z97 Extreme6

ASRock Z97 Extreme6, galerie imagini ASRock Z97 Extreme6, galerie imagini ASRock Z97 Extreme6, galerie imagini
Vezi toate imaginile din galeria foto...

Prev page
Next page »

Dacă ţi-a plăcut acest articol, recomandă-l şi prietenilor tăi. Mulţumim!

SPRIJINĂ GRATUIT ACEST SITE
Cumpără orice de pe eMAG folosind acest link iar noi vom folosi fondurile din comisioane pentru dezvoltarea acestuia.


comments powered by Disqus