Procesoare

Citește mai departe...

Ne reintoarcem cu urmatorul procesor din seria Ryzen si anume AMD 1700X, de data aceasta cu o perspectiva deja formata in ceea ce priveste Ryzen. O data cu primele leak-uri AMD cu aceasta arhitectura, am avut speranta ca va exista o competitie si pentru segmentul high-end. 1800x a ajuns pe platforma de teste, iar sperantele mi-au fost confirmate, AMD 1800X reprezinta un varf de gama la un pret mult mai mic decat i7 6900k si cu performante cel putin comparabile.

Citește mai departe...

 
Citește mai departe...
 
În această ultima parte a review-ului la AMD 1800x ne orientăm atenţia către performanţele sale în overclock, adică ce frecvențe poate obţine acest procesor folosind un cooler pe aer de la Noctua și anume Noctua NH-U12S.
 
Performanţele în OC, probabil aţi citit despre recordurile pe platforme consumer realizate cu AMD 1800x tactat la peste 5 Ghz şi răcit cu azot sau alte soluţii extreme. Pe răcirea convenţională pe aer sau cooler-ele pe apă AIO, performanţele în OC nu sunt extraordinare. Procesorul are un TDP destul de mic, dar numărul de tranzistori incluşi într-un spaţiu relativ mic (195 mm2 comparat cu 243 mm2 la Intel i7 6900k şi seria Broadwell-E).

Citește mai departe:AMD Ryzen 1800x Review

AMD Ryzen este aici și deschide petrecerea! De la eșecul arhitecturii Bulldozer, la o ușoară îmbunătățire în ceea ce privește arhitectura Vishera, AMD nu a oferit în ultimii ani o alternativă în ceea ce privește segmentul high-end și nici chiar middle-end.

Citește mai departe...

Citește mai departe:AMD A10-7870K Godavari APU Review

Vom analiza în acest review un AMD A10-7870K Godavari Kaveri Refresh APU, cel mai puternic APU AMD lansat în acest an şi aproape cu certitudine, o ultimă apariţie dedicată sectorului entry-level / mainstream până anul viitor când poate-poate, vom avea ocazia să vedem la lucru noile AMD Zen cu o arhitectură nouă.

Citește mai departe...

Citește mai departe:AMD A8-7650K Review

A8-7650K este o nouă apariţie din seria Kaveri pentru APU-urile AMD, modelul fiind unul destinat utilizatorilor cu bugete mici dar pretenţii ceva mai ridicate. Oferind 10 nuclee de procesare, 4 pentru CPU (arhitectura Steamroller) şi 6 pentru GPU (arhitectura GCN), noul AMD APU promite o experienţă office / multimedia fluidă.

Citește mai departe...

Citește mai departe:AMD FX-8320E Review

Doamnelor şi domnilor, noul şi inovatorul... ce? Am greşit foile?! Aaaa da, aici erau... Dragii moşului, demult, tare demult, pe o platformă veche trăia Roş Împărat cu ai săi nouă flăcăi, toţi unu şi unu. Şapte erau mândri tare că aveau TDP mare, dar cei doi fraţi tineri cu TDP mai mic le-au pus gând rău. Povestea de astăzi vă arată peripeţiile lui FX-8320E, un "copilandru" de procesor, cel mai mic din familia AMD FX 8-cores CPU Vishera/Piledriver.

Citește mai departe...

Citește mai departe:Intel Core i7-5960X Review

Orice fan Intel a aşteptat cu sufletul la gură primul procesor desktop cu opt nuclee. Nu acum, ci în 2009, 2011 şi în 2013. N-a fost să fie cu Gulftown, n-a fost să fie cu Sandy Bridge-E şi n-a fost să fie nici cu Ivy Bridge-E. Motivele pentru care a durat atât de mult sunt lesne de înţeles, lipsa concurenţei permiţându-i companiei să ofere performanţă cu pipeta. Ei bine, probabil ca urmare a criticilor venite din acest motiv, anul 2014 ne aduce primul procesor marca Intel, pentru desktop, cu opt nuclee...toate opt, Intel Core i7-5960X ajungând într-un final şi la PCMHZ pentru un review.

Citește mai departe...

Citește mai departe:AMD FX-8370E Review

În încercarea de a mai mişca ceva în segmentul mid-range/performance, AMD a adăugat câteva modele noi gamei de modele FX alături de ieftinirea modelelor din topul ofertei. Deşi am fi sperat cu toţii la o arhitectură nouă (Steamroller) şi/sau la un die-shrink, din păcate lucrurile nu stau aşa. Avem de-a face cu modele Vishera (Piledriver) fie cu frecvenţe mai mari, fie cu TDP mai mic. În cazul de faţă, atenţia noastră se va îndrepta asupra unui singur model, şi anume AMD FX-8370E.

Citește mai departe...

Citește mai departe:AMD A10-7800 APU Kaveri Review

A trecut jumătate de an de la apariţia APU-urilor AMD Kaveri iar astăzi (ieri), băieţii au anunţat trei noi modele, A10-7800, exemplar aflat aici la review, A8-7600 şi A6-7400. Ce aduce nou A10-7800, ce păstrează bun de la băiatul mare A10-7850K, cum şi în ce fel nucleele Steamroller şi arhitectura GCN GPU pot satisface cerinţele utilizatorilor în ziua de azi vom afla din acest review.

Citește mai departe...

Citește mai departe:Intel i7-4790k Haswell Refresh Review

A trecut un an de la ultima lansare Intel? Cam atât a trecut de la aceasta şi anume arhitectura Haswell. Anul acesta cei de la Intel ne aduc... Haswell Refresh iar top-of-the-pop, king of the hill, etc etc este modelul Core i7-4790k Devil's Canyon supus azi la câteva "mici cazne".

Citește mai departe...