Procesoare

Citește mai departe...

Ne reintoarcem la AMD, iar de aceasta data testam noul procesor din seria Ryzen 3 si anume AMD 1200. Pana acum din lineup-ul Ryzen am testat AMD 1800x, 1700x, 1600, 1400, iar in acest review urmeaza sa vedem cum se comporta mezinul familiei acestei serii.

Citește mai departe...

AMD Ryzen 5 1400

Citește mai departe...

Continuam seria de review-uri la Ryzen cu mezinul familiei, si anume Ryzen 5 1400. Acest procesor este in momentul de fata cel mai ieftin procesor pe arhitectura Ryzen avand un pret de aproximativ 850 lei. In aceasta gama de pret il pune in competitie cu seria i3 de la Intel, dar si cu procesoarele i5 non-K. In ceea ce priveste specificatiile, Ryzen 5 1400 vine cu 4 nuclee si 8 fire de executie si o frecventa de 3.2 Ghz stock si 3.4 Ghz turbo. TDP-ul ramane in continuare la 65 W, desi mi-as fi dorit sa vad un TDP ceva mai scazut deoarece aceeasi valoare o gasim si pe Ryzen 5 1600.

Daca ar fi sa judecam procesorul doar prin prisma specificatiilor, acesta ofera o alternativa buna la un i5 Kaby Lake non K, avand mai multe fire de executie. Daca procesorul se va dovedi bun in aceasta gama de pret vom vedea in acest review.

 

Citește mai departe...

Citește mai departe...

Review Ryzen 5 1600

In acest review ne reintoarcem atentia catre AMD, mai exact catre seria Ryzen 5 de procesoare. Aceasta gama middle-end este probabil cea mai interesanta pentru un viitor cumparator, iar procesorul despre care vom discuta in acest review este Ryzen 5 1600. Acesta vine cu 6 nuclee si 12 fire de executie si aceeasi arhitectura Ryzen pe 14 nm. In aceasta categorie de produse, pretul probabil este cel mai mare important aspect, iar Ryzen 5 1600 are un pret aproximativ de 1100 lei. Astfel incat AMD Ryzen 5 1600 va concura cu un i5 Kaby Lake, dar vom vedea in acest review daca performantele acestuia sunt comparabile cu acesta sau chiar este superior. Personal ma astept la o performanta apropiata de i7, poate chiar usor superior in aplicatiile optimizate pentru mai multe nuclee.

Citește mai departe...

Citește mai departe...

Ne reintoarcem cu urmatorul procesor din seria Ryzen si anume AMD 1700X, de data aceasta cu o perspectiva deja formata in ceea ce priveste Ryzen. O data cu primele leak-uri AMD cu aceasta arhitectura, am avut speranta ca va exista o competitie si pentru segmentul high-end. 1800x a ajuns pe platforma de teste, iar sperantele mi-au fost confirmate, AMD 1800X reprezinta un varf de gama la un pret mult mai mic decat i7 6900k si cu performante cel putin comparabile

Citește mai departe...

 
Citește mai departe...
 
În această ultima parte a review-ului la AMD 1800x ne orientăm atenţia către performanţele sale în overclock, adică ce frecvențe poate obţine acest procesor folosind un cooler pe aer de la Noctua și anume Noctua NH-U12S.
 
Performanţele în OC, probabil aţi citit despre recordurile pe platforme consumer realizate cu AMD 1800x tactat la peste 5 Ghz şi răcit cu azot sau alte soluţii extreme. Pe răcirea convenţională pe aer sau cooler-ele pe apă AIO, performanţele în OC nu sunt extraordinare. Procesorul are un TDP destul de mic, dar numărul de tranzistori incluşi într-un spaţiu relativ mic (195 mm2 comparat cu 243 mm2 la Intel i7 6900k şi seria Broadwell-E).

Citește mai departe:AMD Ryzen 1800x Review

AMD Ryzen este aici și deschide petrecerea! De la eșecul arhitecturii Bulldozer, la o ușoară îmbunătățire în ceea ce privește arhitectura Vishera, AMD nu a oferit în ultimii ani o alternativă în ceea ce privește segmentul high-end și nici chiar middle-end.

Citește mai departe...

Citește mai departe:AMD A10-7870K Godavari APU Review

Vom analiza în acest review un AMD A10-7870K Godavari Kaveri Refresh APU, cel mai puternic APU AMD lansat în acest an şi aproape cu certitudine, o ultimă apariţie dedicată sectorului entry-level / mainstream până anul viitor când poate-poate, vom avea ocazia să vedem la lucru noile AMD Zen cu o arhitectură nouă.

Citește mai departe...

Citește mai departe:AMD A8-7650K Review

A8-7650K este o nouă apariţie din seria Kaveri pentru APU-urile AMD, modelul fiind unul destinat utilizatorilor cu bugete mici dar pretenţii ceva mai ridicate. Oferind 10 nuclee de procesare, 4 pentru CPU (arhitectura Steamroller) şi 6 pentru GPU (arhitectura GCN), noul AMD APU promite o experienţă office / multimedia fluidă.

Citește mai departe...

Citește mai departe:AMD FX-8320E Review

Doamnelor şi domnilor, noul şi inovatorul... ce? Am greşit foile?! Aaaa da, aici erau... Dragii moşului, demult, tare demult, pe o platformă veche trăia Roş Împărat cu ai săi nouă flăcăi, toţi unu şi unu. Şapte erau mândri tare că aveau TDP mare, dar cei doi fraţi tineri cu TDP mai mic le-au pus gând rău. Povestea de astăzi vă arată peripeţiile lui FX-8320E, un "copilandru" de procesor, cel mai mic din familia AMD FX 8-cores CPU Vishera/Piledriver.

Citește mai departe...

Citește mai departe:Intel Core i7-5960X Review

Orice fan Intel a aşteptat cu sufletul la gură primul procesor desktop cu opt nuclee. Nu acum, ci în 2009, 2011 şi în 2013. N-a fost să fie cu Gulftown, n-a fost să fie cu Sandy Bridge-E şi n-a fost să fie nici cu Ivy Bridge-E. Motivele pentru care a durat atât de mult sunt lesne de înţeles, lipsa concurenţei permiţându-i companiei să ofere performanţă cu pipeta. Ei bine, probabil ca urmare a criticilor venite din acest motiv, anul 2014 ne aduce primul procesor marca Intel, pentru desktop, cu opt nuclee...toate opt, Intel Core i7-5960X ajungând într-un final şi la PCMHZ pentru un review.

Citește mai departe...